Over

Paul Thomas Hoek (3 oktober 1979) woont en werkt in Amsterdam.
Hoek is vooral bekend als trompettist van de instrumentale post-rock band We vs Death.

Hij groeide op in Holten, Overijssel en woont sinds 1998 in Amsterdam. Voltooide de Hogeschool voor de Kunsten (Museologie) en daarna de Gerrit Rietveld Academie (Fine Art).

In de periode 2000-2011 oogstte We vs Death de grootste successen. Ze brachten meerdere albums uit en maakten tours door Japan, Canada, Engeland, Rusland en grote delen van Europa.

Tijdens de langdurige speel-pauze van We vs Death, die duurt van 2010 tot 2022 schrijft Hoek zijn eerste twee solo-albums. Te noemen: ‘Beginner’ in 2010 en ‘Vanaf Heden’ in 2014. Begin 2023 verschijnt zijn derde en nieuwste album ‘Dromer’.

Hij componeert en verzint in beginsel al het materiaal zelf. Zowel de Nederlandse (gesproken) woorden alsmede de muziek. De uiteindelijke opnames zijn het resultaat van de artistieke samenwerking tussen hem en de muzikanten die hij vraagt.

Onder zijn eigen naam Paul Hoek geeft hij live optredens en werkt samen met kunstenaars uit verschillende disciplines aan multidisciplinaire kunst projecten die voortkomen uit de opgenomen albums.

Ondertussen staat hij ook weer regelmatig op het podium met We vs Death. Zij zijn sinds kort weer bij elkaar en werken aan nieuw materiaal.