Over

Paul Thomas Hoek (Holten, 3 oktober 1979) is een Nederlands beeldend kunstenaar, performer en medeoprichter van de instrumentale post-rock band We vs Death (2001-heden).
Hij woont en werkt in Amsterdam en voltooide de Hogeschool voor de Kunsten (Museologie) en de Gerrit Rietveld Academie (Fine Art) aldaar.

In 2011 bracht hij zijn eerste album uit waarmee hij in een solo setting optredens geeft.

In 2024 richt hij HOEK & DE VERDWIJNERS op. Een band met leden van We vs Death, The Fire Harvest, Boyle en Classic Water.

PERS:

https://3voor12.vpro.nl/lokaal/utrecht/update~f9411fdc-bc9c-4c58-9133-e6b90b693a6a~hoek-en-de-verdwijners-zorgen-voor-een-lach-en-soms-een-traan~.html

https://3voor12.vpro.nl/lokaal/leiden/artikelen/overzicht/2024/maart/Peel-Slowly-and-See-2024-dag-2.html

Discografie:

-DROMER (nieuwste release 2024 CD/VINYL)

Onconventionele, poëtische indierock

De Amsterdamse beeldend kunstenaar Paul Thomas Hoek zou oorspronkelijk op deze editie van Peel Slowly and See spelen met zijn postrockband We vs. Death, maar in plaats daarvan treedt hij vanavond op met zijn dit jaar opgerichte gezelschap Hoek & de Verdwijners. Met z’n vijven spelen ze een aantal Nederlandstalige nummers van Hoeks onlangs uitgebrachte album ‘Dromer’, aangevuld met ouder werk. Het zijn compacte tracks die, hoewel ze wel degelijk herhaling van bepaalde elementen bevatten, vaak niet zijn opgebouwd als een traditionele rocksong met coupletten en een refrein. De beeldende teksten, die Hoek overigens niet zingt maar eerder voordraagt als een gedicht, worden ondersteund door catchy gitaarriffs, steady dienende drums en hier en daar een stuwende baslijn. Zelf declameert Hoek niet alleen de teksten, maar speelt hij ook gitaar en trompet. Met kleine onderwerpen zoals een leraar die met de trein naar zijn werk reist, een gelezen boek waar iets in is geschreven of opgroeiende jongens en meisjes, behandelen Hoek en de Verdwijners op een treffende manier grote thema’s als isolatie en vergankelijkheid. De onconventionele structuur en het opzeggen in plaats van zingen geven de songs iets ongepolijsts en authentieks dat de inhoud onderstreept.

(Cisly Burcksen)

-VANAF HEDEN  (2014 CD/VINYL)
Warm, experimenteel, knullig, sentimenteel, afstandelijk en naïef, ergens tussen Mogwai en Gorki in. We hadden niet verwacht en zijn blij om eindelijk die woordencombinatie te kunnen gebruiken om muziek te omschrijven.
Op ‘Vanaf Heden’ verzamelt hij, wederom thuis geknutselde warme, melodische postrock-instrumentals waarover hij gedichten voordraagt in een opmerkelijke stijl volledig gespeend van de gebruikelijke pretentieuze toon van voordragende dichters.  -Gonzo Circus-

-BEGINNER (2011 CD/VINYL)
Beeldend kunstenaar, schrijver en frontman van We vs Death Paul Hoek combineert troostrijke, gesproken woorden met inventieve muziek. -Gaudeamus Muziekweek-

WE VS DEATH
-A black house, a coloured home (2009 CD Beepbeep Utrecht, Sinnbus Berlijn)
-We too are concerned, we are to concerned
(LP/CD 2006 Zabel Utrecht, Zankyo Records Japan)
-We vs Death/ Green Concorde (2004 CD Denemarken, splitt album Zabel Utrecht, Morningside Records Denemarken, Eglantine Records Frankrijk)
-We vs Death/ Tom Sweetlove
(2002 CD België, splitt album, Zabel Utrecht, Matamore België)
-We vs Death (2001 debuut 7″/CD Zabel Utrecht)